Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine er skilt, og jeg må passe mye på lillebroren min

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har egentlig ikke noe spørsmål men jeg vet ikke helt hvem jeg skal snakke med lenger. Mamma og pappa skilte seg for 6 år siden. Jeg har nesten blitt en slags pseudo-forelder til lillebroren min på 9 år fordi at de ikke vil kommunisere med hverandre og jeg synes at det er så kjipt. Spesielt nå som det er sommer og jeg ønsker å dra ut med venner. Jeg føler meg skyldig når jeg drar ut fordi at det egentlig er jeg som fikser ganske mye for lillebroren min, men jeg vil jo også kunne ha et liv jeg og. Jeg har prøvd å snakke med dem de siste par årene om dette og har gått til privat psykolog fordi at fastlegen min ikke ville sende meg til offentlig men føler meg også dum når de må betale 1000kr timen for det. Gruer meg egentlig også til vg1 i høst fordi at det er vanlig å dra ut mer da, men jeg føler at jeg ikke kan. Det er så teit å måtte holde styr på alt det samt det utrolige karakterpresset de legger på meg til å holde over 5 i snitt. Vet bare egt ikke hva jeg skal gjøre lenger.

SVAR

Besvart 28.06.2020 12:06:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle