Hopp til hovedinnholdet

Autistisk gutt 16 sliter psykisk og krangler med en psyk mor

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en gutt (født jente) på snart 16 år, og jeg har det vanskelig hjemme. Mamma og pappa er skilt, og bodde med pappa (uten lov til å se mamma på 3 år) men dro til mamma i 2018 da pappa ikke alltid er snill. Mamma's humør og tanker går veldig drastisk opp og ned, vi sliter med økonomien (hun kan ikke jobbe, siden hun er fysisk syk) og sliter med å ta vare på meg. Jeg har autisme, i tillegg til en del psykiske helse problemer som depresjon og angst. I vår siste krangel, ropte hun til meg flere ganger at jeg er en "jævla drittunge", truet med å forlate meg hjemme alene og la barnevernet ta hånd om meg, dra til en annen by og forlate meg hos pappa, osv. Snakker ofte med søsteren min på 26 om dette, og hun prøvde å ta kontakt med mamma og si det ikke var greit (siden hun selv har jo opplevd liknende) men da ble mamma bare enda surere. Har kontaktet alarmtelefonen, men da mamma fikk vite om det, bare lo hun og tok det ikke seriøst. Trenger råd, er veldig usikker på hva jeg må gjøre.

SVAR

Besvart 20.07.2020 15:27:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle