Hopp til hovedinnholdet

Får ikke lov til å være med venner eller gjøre noen ting.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 14 år og jeg hater å bo hjemme. Jeg liker ikke å gå med hijab men faren min tvinger meg til å bruke det, jeg blir ofte kalt ubrukelig men foreldrene mine skjønner ikke hvor hardt jeg har det. Jeg gråter nesten hver dag. Jeg må alltid rydde og passe på søskene mine og jeg får ikke lov til å gå ut med venner og flere familiemedlemmer truer meg. Jeg vil bo i et ungdomskollektiv men jeg vet at jeg ikke får lov. Jeg får ikke lov til å gjøre noe og jeg har ikke gått ut med venner på et halvt år eller mer. Jeg har Ikke frihet hverdag så ser jeg på snap Stories av hvor gøy vennene mine har det ute og hvordan de får lov til å ta sine egne valg. Ingen støtter meg her i denne familien, jeg skulle ønske jeg bodde et annet sted. Alle jenter på min alder har det gøy og er ute mens jeg må sitte hjemme,rydde og passe på søskene mine.

SVAR

Besvart 10.08.2020 17:59:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Utsettes du for sosial kontroll?

Det er naturlig å ha grenser og regler hjemme, men noen foreldre kan være så strenge at de bryter norsk lov.

 

Les mer
attach_file

Skal du til utlandet og er redd for å bli etterlatt?

Er du redd for at du kan bli forlovet, giftet bort eller etterlatt i utlandet mot din vilje? Da er det viktig at du søker hjelp i Norge.

 

Les mer
attach_file

Hva er barnevernet?

Barnevernet skal gi barn, ungdom og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme.

 

Les mer
account_circle