Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gjøre noe som helst for å unngå å bli innlagt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har hatt det veldig tøft nå i mange år og vært i BUP systemet i 4 år. Jeg er diagnosert med BIpolar lidelse og jeg har hatt det veldig vanskelig hjemme og alle i hjemmet er veldig sliten. For litt siden rømte jeg hjemmefra og mamma å pappa ringte barnevernet. Jeg ble flyttet til og bo med bestemor og bestefar men de kan ikke ta hånd om meg mer når bestefar er veldig syk. Nå har mamma og pappa blitt enige sammen med BUP om å legge meg inn på UPA noe jeg virkelig ikke har lyst til. Jeg har sagt det til de og nektet. Men de sier at jeg ikke har noe valg. De har «tvangsinnlagt» meg der 1 gang før og da var det like før jeg ble hentet av politiet og kjørt dit (jeg ga meg og ble med mamma i bilen). Nå er jeg engstelig siden jeg har en planlagt innleggelse og jeg må bli der i 3 uker. De er veldig klare over at jeg ikke har lyst men gir blaffen i det. Er det noe som helst jeg kan gjøre for å stoppe dette? Eller er det noen jeg kan snakke med for å hindre dette? Hilsen jente 14 år.

SVAR

Besvart 21.09.2020 18:44:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Be om hjelp hvis du strever psykisk

Livet byr på oppturer og nedturer. Det er normalt å ha vanskelige tanker og følelser i perioder. Noen ganger må man ha litt hjelp for å takle det.

 

Les mer
account_circle