Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig for meg å flytte hjemmefra, f.eks i fosterfamilie? Jente 16.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 16 år og ville spørre om en ting. Før jeg stiller spørsmålet vil jeg informere deg om hva som er problemet. Jeg har det ganske vanskelig hjemme. Mamma og pappa er veldig religiøse så da har de lagt ganske mye press på meg og har ganske urealistiske forventninger over meg. Det har kommet til poenget hvor jeg sliter veldig mentalt. Og jeg har prøvd å snakke med foreldrene mine men de har ikke lyst til å høre på hva jeg har å si og de bryr seg ikke om min mental helse fordi de mener at det er tull. Det har vært sånn de siste 2-3 åra. Jeg lurte på om det er mulig for meg og bo et annet sted som i et fosterfamilie eller noe sånt? Jeg føler meg ikke komfortabel hjemme i det hele tatt.

SVAR

Besvart 04.10.2020 09:25:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Barnevernet skal hjelpe barn og ungdom som ikke har det bra hjemme. De vil prøve å finne ut hvordan de kan hjelpe deg og familien din best mulig.

 

Les mer
attach_file

Er det vanskelig å være hjemme?

Hvis hjemmet ditt ikke føles som et bra sted å være, kan det være du og familien din trenger hjelp. Her får du råd til hva du kan gjøre.

 

Les mer
account_circle