Hopp til hovedinnholdet

Kan det være angst jeg får når foreldrene mine krangler?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har stilt et lignende spørsmålet her tidligere men fikk ikke utdype meg ordentlig. Jeg har hatt skilte foreldre siden jeg var to eller tre år gammel. Mamma og pappa har alltid kranglet mye og de vet det selv men gjør ikke noe med det. Jeg er redd for konflikter mellom dem. Hvis jeg vet eller er veldig sikker på at en konflikt kommer til å oppstå blir jeg redd og gruer meg til å dra hjem. Da vil jeg bare være hvor som helst andre steder enn hjemme. De setter oss ofte midt i en krangel og prøver å få oss til å velge "side". Jeg er lei av dette fordi hver gang noe sånn skjer blir jeg kjemperedd. Jeg begynner å svette, skjelve, sliter med å puste og hjertet banker veldig fort. Jeg har bare lyst til å forsvinne der og da. Noen ganger tror jeg det faktisk skal skje. Jeg vet at dere ikke kan stille en diagnose men jeg lurte på om dere kunne si hva dere tror. Kan det være at jeg har angst? Det er fint å vite det for da kan det være enklere å gjøre noe med det.

SVAR

Besvart 17.10.2020 10:02:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når foreldrene krangler

Selv om det ikke er uvanlig at foreldre krangler er det naturlig å bli bekymra når det skjer. Her er noen tips til hva du kan gjøre.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
account_circle