Hopp til hovedinnholdet

 Har jeg ikke rett til å spille på min egen pc, så lenge min alder er over spillets?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en 15 år gammel gutt som har noen problemer hjemme. Min far og mor mener at jeg blir avhengig når spiller spill som er voldelige(12+, og 16+). Og når vi krangler(som skjer ganske ofte)tar de fra pcen min eller nekter meg i å spille, på grunn at jeg forsatt er uening og "kverulerer" med dem. Forrige uke fikk jeg 1 ukes pc-nekt(som ikke er så ille), og så for noen dager siden. Skulle vi ta det opp å snakke om det var jeg forsatt TOTALT uenig, og ble nektet å spille alle voldelige spill!!!! Jeg kan jo ikke ha andre meninger! Og jeg er ikke en "kverulant" , men en som har sterke meninger og ikke redd for å uttryke seg uansett hva!!! Ikke bare det, det eneste de støtter meg i, er ting de selv ønsker(skolearbeid, mitt valg av utdanning), altså ikke at jeg ikke går på en idrett, eller at jeg har mine egne hobbyer (som feks. pcen). De sier at det er "lavmål" å spille, og respekter ikke at jeg har den hobbyen jeg har. I bunn å grunn er det derfor de nekter meg hele tiden å være på pcen. OG jeg er iallefall ikke avhengig, jeg har masse venner(prioriterer dem), jeg får 6'ere og 5'ere på skolen. OK; jeg liker å spille, det er gøy, avslappende og får meg vekk fra problemene i hverdagen. Jeg kan vel også spille litt mye av og til, men ikke mer enn 1,5 timer i hverdagen(det er en regel), og en 5 timer maks i helgene(når jeg kjeder meg). Har jeg ikke rett til å spille på min egen pc, så lenge min alder er over spillets? Har de rett til å ta fra meg min egen pc, så lenge jeg har kjøpt den for mine egne konfirmasjonsgaver? Har jeg rett til å kjøpe spill for mine egne penger? Skal ikke mine foreldre ta mer og mer hensyn til mine meninger etter hvert som jeg blir eldre?! Og har foreldre lov til true meg med å knuse fat, glass, eller slenge seg oppå meg og ta politigrep på meg?!!!?!?!?!?! NEI!! TAKK på forhånd, og takk for at dere kan hjelpe meg :) Gutt 15...

SVAR

Besvart 16.11.2009 12:16:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor er det aldersgrenser på spill?

Lurer du på hvorfor noen spill har høyere aldersgrense enn andre og hva symbolene på spille betyr? Da bør du få med deg dette.

 

Les mer
account_circle