Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg hjelpe familien min?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har en søster (14) som viser veldig bekymringsfull oppførsel som begynner å påvirke familien vår mer og mer. Det jeg lurer på er hva jeg kan gjøre for å best mulig sikre en trygg oppvekst for de 4 andre søsken mine (inkludert hun, men større vekt på de 3 yngste) Foreldrene mine er langt fra inkompetente selv om de ikke er perfekte, vil si de er gjennomsnittlig eller over. Hun har flere trekk som påvirker oss søsken og foreldre i større og større grad: Egoistisk Nedsatt / mangel på sympati Manipulerende Selvsentret Tar nytelse av erting/plaging (langt over det som er vanlig) Hun er og mye lei sei også, men skylder det på eksterne grunner (som oss) Hun har bare et perspektiv. Vanskelig å hjelpe henne. Har lite ord igjen men er store konsekvenser, f.eks hun har fått barnevernet unødvendig involvert, de hakker ned familien vår på emosjonelle og økonomiske ting. Går veldig utover 3 minste (to under 9 år) og foreldre sitt forhold. Hun trakasserer/plager de yngste for gøy.

SVAR

Besvart 21.12.2020 12:39:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Er du bekymra for et søsken?

Det kan være vanskelig å ha en søster eller bror som for eksempel er sint og slår, virker veldig trist eller trekker seg mye tilbake for seg selv. Hvordan kan du forstå det, og hva kan du gjøre med det?

 

Les mer
account_circle