Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig hjemmesituasjon

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har helt siden 8ende klasse slitt på skolen. Har hatt feil venner som har gjort meg dårligere på skolen og har resultert til at jeg får 2 i matte og naturfag. De forandra meg og jeg har begynnt å bli spydigere og latere i timene (men nå er de ute av lovet mitt). Samtidig er ikke hjemmesuitvasjonen min på topp, i og med at mor sier hun vurderer å forlate meg, hun forteller meg at hun er deprimert og tar ikke mine problemer på alvor. Jeg sliter med å sove pga bekymringer og redsel om natten, og har det rett og slett ikke bra. Har vært i kø hos psykolog (er det fortsatt og det tar veldig lang tid) og har snakket med helsesøster og lærere, samt foreldrene mine. Jeg synes det er så lite hyggelig å være hjemme og vil bort i noen uker bare for å samle tankene mine, men vet ikke hva jeg skal gjøre og hvor jeg skal bo fordi sånn her orker jeg ikke å leve lenger. Noen forslag?

SVAR

Besvart 07.01.2021 17:44:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg søke om å få komme i fosterhjem?

Barnevernstjenesten i kommunen din skal sikre at barn og unge får nødvendig hjelp og omsorg. De kan hjelpe deg å vurdere om fosterhjem er en god løsning for deg og familien din.

 

Les mer
account_circle