Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om hun har angst.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har i det siste vært veldig urolig og stresset. Jeg er redd for at jeg har angst, men vet ikke helt om det er det. Det er veldig mye følelser og ting som skjer akkurat nå, både hjemme og på skolen. Hvis jeg begynner å gråte så starter jeg og skjelve, hyperventilere eller puste veldig fort og klarer ikke stoppe, blir kvalm og tror jeg skal kaste opp, men gjør det ikke, jeg får vondt i hodet og føler meg bare rett og slett helt dritt og vet ikke alltid hvorfor jeg gråter så mye. Jeg har ikke lyst til å overdrive eller tro at jeg har angst hvis jeg ikke har det. Føler bare at dette ikke er helt vanlig. Har ingen å snakke med det om, eller rettere sagt jeg vil ikke snakke om det.

SVAR

Besvart 14.01.2021 13:29:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Påvirker koronasmitten hvordan du har det psykisk?

Det kan slite på oss mentalt når en annerledes situasjon varer lenge, slik som med koronasituasjonen. Har du psykiske vansker fra før, kan det blir vanskeligere å håndtere. Da bør du prate med noen.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle