Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å flytte på institusjon fordi har det ikke bra hjemme

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

FHei. Vis man rømmer hjemmefra, kan man nekte å dra hjem igjen vis man blir funnet av politiet, å bli satt på institusjon en liten periode uten å måtte kontakte barnevern og ha samtaler med foreldre osv? For å få en pause. Sliter veldig med meg selv etter seksuell trakasering (som helsesøster anmeldte osv ett år etter det skjedde fordi mamma sa det var uaktuelt men helsesøster hadde en plikt til å anmelde, men det ble henlagt), gal ex-kjæreste, spiseforstyrrelser, ensomhet og mer, og har selvmordstanker daglig. Orker ikke mer og det å være hjemme gjør det bare ennå verre. Foreldrene mine er skilt. Mamma nekter for at jeg har det vanskelig og mener jeg skal legge ting bak meg og at jeg bare later som jeg ikke har det bra og sutrer, som hun sier, til helsesøster på skolen for oppmerksomhet. Pappa er en sånn stille type, vet han bryr seg mer enn mamma, men han klarer ikke se hvordan jeg har det. De vil ikke hjelpe meg. Det er ubehaglig å være hos de, sitter bare alene og gråter hele tiden.

SVAR

Besvart 11.02.2021 22:49:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er det vanskelig å være hjemme?

Hvis hjemmet ditt ikke føles som et bra sted å være, kan det være du og familien din trenger hjelp. Her får du råd til hva du kan gjøre.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
account_circle