Hopp til hovedinnholdet

Det som er problemet, er at mamma nesten alltid er sint. Jeg har en storebror som er psykisk og fysisk utviklingshemmet.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har en storebror som er psykisk og fysisk utviklingshemmet. Han ble syk for 6-7 år siden og dette gikk veldig mye inn på familien. Han bor hjemme, noe som er veldig slitsomt for moren min, men hun har også fri noen dager i uken. Det som er problemet, er at mamma nesten alltid er sint. Jeg skjønner at hun er sliten pågrunn av alt dette, men jeg forstår ikke hvorfor hun må la alt gå utover meg. Jeg får kjeft for hver minste lille ting og hvis jeg gråter kaller hun meg egoistisk og selvopptatt, sier at jeg bare tenker på meg selv og ingen andre. Hun ser altså aldri det posetive jeg gjør ved at jeg hjelper henne både med storebroren min, dyrene våre, penger osv. Hun klager på absolutt alt jeg gjør og ingenting jeg gjør er bra nok. Hun har aldri noe positivt og si til meg. Hun har også en holdning som på en måte sier at hun syntes at hun er perfekt og alle andre som ikke er lik henne, er ikke bra nok. Hun har ett problem til. Det høres kanskje ikke alvorlig ut, men det er både slitsomt og går utover både meg og hundene våre. Hun har det som kalles "støv på hjernen". Bare hun ser noen hårstrå på gulvet blir hun forferdelig sinna og vasker mens hun står å skriker og kjefter på meg. Igår vasket hun gulvet 3 ganger etter hverandre fordi hun sa at jeg hadde gjort det møkkete (Eneste jeg hadde gjort var og gå på det en gang når jeg skulle hente meg drikke). Hundene må nesten alltid bare være ute, eller ligge stille på et teppe fordi det blir hår eller fordi hun syntes de er for masete. Det jeg prøver å komme fram til er at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. Jeg har prøvd å snakke med henne om det før men da får jeg bare kjeft. Jeg vil heller ikke oppsøke noen form for hjelp sammen med henne, for da blir hun bare sint da også. Hun har aldri slått meg, men jeg blir så sliten av all kjeftinga. Det virker som hun ikke passer til å ha barn eller dyr siden alt går henne på nervene. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre.

SVAR

Besvart 29.04.2010 15:59:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle