Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå på fjelltur alene, jeg er 18 år

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg fylte nettopp 18 år, men moren min sier fortsatt at jeg ikke må gå alene på fjellet. Er dette urimelig? Jeg skjønner at hun vil det for mitt eget beste, fordi hun er redd for at noen skal ‘overfalle’ meg og jeg er ikke den sterkeste personen fysisk sett. Men jeg føler at det tar innpå friheten min. Jeg vil ikke bare alltid måtte ringe noen eller spørre familien hver eneste gang jeg skal på tur. Dette fjellet er super nære huset, og jeg har gått der opp gjennom hele oppveksten, så jeg kan ikke akkurat gå meg vill. Det er heller ikke noe fare for å falle utfor et stup. Generelt sett føler jeg meg veldig avhengig av andre folk, fordi jeg er den yngste i familien og en jente, derfor har jeg blitt fortalt hele tiden «ta med deg en annen person, det er ikke trygt å gå ut alene». Hvordan skal jeg i det hele tatt bli selvstendig når alle maser på meg om å alltid ha med meg en annen person og si hvor jeg drar? Det er ikke slik med mine andre søsken, så jeg føler det er litt urimelig.

SVAR

Besvart 04.03.2021 20:18:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle