Hopp til hovedinnholdet

Faren min har angst, broren min blir rasende for alt. Hva gjør vi?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Faren min har angst. Broren min er to år yngre enn meg og blir rasende for alt. Plutselig er vi ikke oppmerksomme nok og så får en av dem panikk eller raserianfall og det får den andre til å bli redd eller rasende, så begynner de å brøle til hverandre. Jeg trekker meg unna, mamma prøver å roe dem ned, men da blir hun med i krangelen. Alle har vondt inni seg. Vi kan ikke ta bort angsten til pappa. Vi tror det er noe som plager broren min, men isåfall nekter han å snakke med oss eller helsesykepleier eller psykolog. Jeg får lyst til å skrike til dem tilbake,men gjør det nesten ikke. Jeg vil flytte ut, men er ikke klar. Ingenting hjelper. Jeg er deprimert, og kranglingen hindrer det i å bli bedre. Det har vært sånn i flere år (kranglingen, ikke depresjonen), men ble verre i sommer. Er det noe vi kan gjøre? Det er krangling nesten hver dag, men ikke like ille hver gang selvfølgelig. På forhånd takk for svar.

SVAR

Besvart 09.03.2021 13:53:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har du foreldre som sliter psykisk?

Det er aldri din skyld, eller ditt ansvar at moren eller faren din er psykisk syk. Du trenger ikke å takle det alene. Våg å be om hjelp.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Er du bekymra for et søsken?

Det kan være vanskelig å ha en søster eller bror som for eksempel er sint og slår, virker veldig trist eller trekker seg mye tilbake for seg selv. Hvordan kan du forstå det, og hva kan du gjøre med det?

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle