Hopp til hovedinnholdet

Strenge regler hjemme

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har foreldre som ikke gir meg noen frihet og jeg har regler for nesten alle ting, jeg får ikke være ute med venner uten å si nøyaktig hvor jeg er og hvem jeg er med. De gjør og sier også ekstremt rare ting og jeg får ikke være alene hjemme fordi jeg tydeligvis er for ung og uansvarlig selvom jeg aldri i det hele tatt har fått en sjanse, jeg bare lurte på om det var mulig å få hjelp eller noe sån til de og om dette er normalt.

SVAR

Besvart 13.03.2021 09:54:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle