Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig hjemme med sinne, krangling og trusler

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Har slitt en del i det siste. Hjemme er det ikke helt bra. Går i konstant frykt for at mamma skal ha tatt selvmord. Hun sier hun skal gjøre det ofte, spesielt når hun og pappa krangler. Når de krangler hender det mamma slår pappa. Det går mye utover søvnen min. Jeg har gjentatte ganger forsøkt å fortelle dem at jeg sliter, ingenting blir gjort. Jeg bare overreagerer, ifølge dem. Noen ganger går mammas sinne utover meg. Hun sier grusomme ting. Som at hun ikke vil bry seg om meg, at hun kanskje bare skal gi meg til barnevernet, at jeg en bitch osv. Jeg føler meg veldig fanget. Jeg har en yngre bror. Jeg må hele tiden være sterk for han. Jeg prøvde å snakke med helsesøster, men med en gang hun sa hun ville snakke med foreldrene mine prøvde jeg å overbevise henne om å ikke gjøre det. Sist gang jeg fortalte noen ble mamma rasende. Jeg er livredd for å gjøre henne så sint. Alt er så vanskelig.

SVAR

Besvart 18.03.2021 09:24:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har du foreldre som sliter psykisk?

Det er aldri din skyld, eller ditt ansvar at moren eller faren din er psykisk syk. Du trenger ikke å takle det alene. Våg å be om hjelp.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Opplever du vold hjemme?

Er hjemmet ditt er et sted der du er redd, må være på vakt og passe på hva du sier og gjør? Sånn skal det ikke være.

 

Les mer
attach_file

Når foreldrene krangler

Selv om det ikke er uvanlig at foreldre krangler er det naturlig å bli bekymra når det skjer. Her er noen tips til hva du kan gjøre.

 

Les mer
account_circle