Hopp til hovedinnholdet

Vanskelige og vonde tanker, husarrest og strenge grenser

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei jeg er jente på 15 og orker ikke bo hjemme mer. jeg har forsøkt å ta livet mitt opptil 4 ganger men ingen av de har funket, prøvde sist for en uke siden. jeg har skilte foreldre og et dårlig forhold med moren min. faren min er manipulativ og setter strenge grenser. han og jeg krangler daglig over de minste småting. han blir drit sur bare jeg er i et dårlig humør. nå har skolen min fått hjemmeskole de neste tre ukene pluss at det er påskeferie og jeg orker faktisk ikke være hjemme så lenge. jeg har hatt husarrest siden nyttår og får nesten ingen penger. jeg får heller aldri gå ut å møte en venn. det var en gang hvor jeg hadde panikkanfall og pappa var veldig fysisk mot meg. holdt meg nede og tok gjentatte ganger på armen min. jeg klarer ikke ligge i senga uten å få flashbacks av det. jeg går til bup ukentlig men hun hjelper ikke i det hele tatt. hun tar alltid hans parti og bare ringer han med en gang jeg sier noe alvorlig. jeg vet mange sier de ikke vil bo hjemme mer men etter 5 år

SVAR

Besvart 19.03.2021 14:12:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker med noen om det. Du skal ikke trenge å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg søke om å få komme i fosterhjem?

Barnevernstjenesten i kommunen din skal sikre at barn og unge får nødvendig hjelp og omsorg. De kan hjelpe deg å vurdere om fosterhjem er en god løsning for deg og familien din.

 

Les mer
account_circle