Hopp til hovedinnholdet

Glad og sprudlende på skolen, men helt annerledes hjemme

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente som er veldig glad å sprudlende på skolen, men når jeg kommer hjem er jeg helt annerledes. Jeg er veldig mye lei meg og griner meg selv til søvn av og til. Jeg har kuttet meg selv før, men gymlæreren min så det og kontakter helsesøster som skal kontakte mine foreldre. Jeg prøvde alt for at helsesøster ikke skule si noe til foreldrene mine, men hun skal gjøre det uansett. Derfor stoler jeg ikke på henne. Hun kan ikke si noe til de fordi de er litt av grunnen for at jeg gjør det. Mamma og pappa blir av og til full og det er litt skummelt. Pappa er veldig sint ofte og jeg husker fra barndomen og tidligere opplevelser at han har vært voldelig. Jeg føler at jeg ikke kan si dette til noen fordi mamma og pappa er politi. Og det er egentlig ikke så ille som det høres ut tror jeg. Jeg har ingen søsken som bor med meg eller jeg kan snakke med. Men jeg har åpnet meg litt for to av vennene mine så det hjalp litt.

SVAR

Besvart 24.03.2021 15:04:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Synes du at moren eller faren din drikker for mye?

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

 

Les mer
account_circle