Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om kontaktlærer må informere moren hvis hun snakker om traumer.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Før hadde jeg er pappa som hadde depresjon og derfor var rusavhengig. Han gjorde meg aldri noe vondt og ville altid det beste for meg men, jeg har fortsatt traumer etter det og jeg vett ikke hvorfor det kommer nå. For over et år siden døde han og jeg hadde det ganske vanskelig. Uansett i natt hadde jeg er drøm om han når han drakk og fikk veldig traumer uansett om det er lenge siden og jeg har en kontaktlærer jeg vil si dette til, men jeg vil ikke snakke om det med mamma. Kan jeg si det til kontaktlæreren uten at mamma trenger å vite det?

SVAR

Besvart 31.03.2021 13:08:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

 

Les mer
attach_file

Sorg ved sykdom og død

Her finner du eksempler på flere situasjoner der man kan oppleve sorg. Ungdom har kommentert hvordan de har opplevd å takle dette.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvordan kan jeg fortelle andre at jeg ikke er psykisk frisk?

En gutt på 14 år stilte oss dette spørsmålet. Her kan du lese hva psykologen svarte. Gode råd også for deg om du strever litt psykisk og holder det for deg selv eller lurer på hvordan du kan fortelle det.

 

Les mer
attach_file

Helsepersonell har taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

 

Les mer
account_circle