Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 13 år som er ofte lei meg på grunn av foreldrene mine...

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 13 år som er ofte lei meg å får ikke være med de jeg vil. Foreldrene mine forfølger meg å truer med ting hele tiden. De sier at hvis jeg ikke har på snap map så får jeg ikke gå ut mere. De sier ofte at jeg har forandret meg å at de ikke stoler på meg. De skal all10 høre punkt til prikke hva jeg gjør å jeg får ofte kjeft. Hvis jeg er hjemme litt sent så gir de meg ofte straffer på å ikke gå ut. Jeg griner ofte pga dette. Jeg er lei av jeg aldri kan være med de jeg vil, jeg bor på en liten øy å alle vennen mine bor på naboøyen, foreldrene mine jeg ofte atte eg jeg ikke får dra til naboøyen siden de ikke stoler på meg. Så egt sier de atte eg ikke får være med noen den dagen. Jeg har tenkt å rømme eller flytte til besteforeldre. er lei av atte jeg all10 skal høre ting som er dumt med meg. Jeg liker ikke å være med familien. Føler meg veldigt ukomfertabelt. Jeg trenger hjelp med å kunne få foreldre mine til å stole å like mg.

SVAR

Besvart 03.04.2021 09:04:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
account_circle