Hopp til hovedinnholdet

Broren min bruker vold mot meg, men vil ikke si ifra til foreldrene

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har en bror på 20 år. Helt siden vi var små, har broren min gitt tegn på en type aggresjonsproblemer. Han har i alle år tatt bruk av psykisk vold. Han vet hva mine svakheter er, og han bruker også disse for å gjøre meg lei meg. Problemet oppsto da han begynte med fysisk vold. Men, nå er det oftere og mye mer hardhendt (si kanskje 3-5 ganger i året). Jeg har gjentatte ganger fått blåmerker, eller skader etter fighten. sist gang, ble ting altfor gale. Jeg har blåmerker over hele kroppen, ryggen, hals, bein, knee, arm, kul i hodet. Det skal nevnes at jeg også sloss tilbake, men selvforsvar. Denne gangen opplevde jeg også å få et panikkanfall, og skalv på hendene 3 t etter slosskampen. Foreldrene mine vet om volden, men ikke til hvor stor grad det er. etter sist hendelse har jeg kommet med bortforklaringer til hvordan merkene oppsto. Jeg vil ikke være grunnen til at familien går i oppløsning, eller at de liker han mindre, jeg elsker han jo tross alt! Han er også veldig snill.

SVAR

Besvart 26.04.2021 10:20:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er vold?

Vold er handlinger som kan skremme eller skade noen, og kan være både fysisk og psykisk. Det finner mange ulike typer vold. Her forklarer vi noen av dem.

 

Les mer
attach_file

Er du bekymra for et søsken?

Det kan være vanskelig å ha en søster eller bror som for eksempel er sint og slår, virker veldig trist eller trekker seg mye tilbake for seg selv. Hvordan kan du forstå det, og hva kan du gjøre med det?

 

Les mer
attach_file

Opplever du vold hjemme?

Er hjemmet ditt er et sted der du er redd, må være på vakt og passe på hva du sier og gjør? Sånn skal det ikke være.

 

Les mer
account_circle