Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine har ikke betalt skolepengene mine og nå sliter jeg med inkasso

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Skole år 09/10 avtalte jeg med mindre foreldre om å starte på en privat skole der det ville koste meg 1000kr i måneden. Begge sa klart ja til å betale halvparten hver. Deretter 2mnd før skoleslutt ble jeg dratt inn til rektor for å ikke ha betalt skolekostnadene. Jeg manglet hvertfall 8 regninger. Det viste seg at stahet og barnslig oppførsel fra mine foreldre(skilte) og gamle krangler hadde gjort at de begge nektet å betale ned skoleregningene mine før den andre hadde betalt "først". Nå skylder de på hverandre, og jeg sitter med rundt 8 inkassoer og lav inntekt. Jeg har dessuten ikke hatt jobb før nå, og sliter med å få lappen selv om det er viktig å ha lappen i min bransje(rørlegger). Jeg synes det er urettferdig at når jeg spør mine foreldre nå hva jeg skal gjøre for å ikke ende opp som en gjeldslave mine første år som voksen så får jeg beskjed om at det ikke er dies problem lenger eller de kommer opp med dårlige unnskyldninger for hvem sin feil det er. Jeg tror jeg har 2-3 anmerkninger nå og de stiger for hver måned. Jeg lurer på hva jeg kan gjøre? Har snakket med Lindorff og jeg vil lage forskjellige avtaler på nedbetaling fremover. Men da kan jeg aldri få lappen på noen år og jeg bor på ett sted der lappen er ett absolutt krav og hvor busser går såpass lite at jeg må vente timesvis for å komme til/fra jobb. Det jeg ønsker mest er råd, også lurer jeg på om det går ann å tvangsoverføre denne gjelden til mine foreldre? Takk mvh. G19

SVAR

Besvart 21.12.2010 11:15:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
account_circle