SVAR
Besvart 09.03.2011 12:56:14
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Heia! :)
Jeg forstår det som at du føler at ingen klarer å se ditt problem i hverdagen. Kjæresten din prøver å hjelpe deg, men han klarer ikke å sette seg inn i alt sier du da han fort blir skuffet over deg. Ut i fra det du forteller vil jeg si at du trenger en tiltroperson å snakke med! Du har snakket med helsesøster og lege, men det er tydeligvis ikke til nok hjelp for deg. Jeg vil råde deg til å ta kontakt med ditt lokale barnevernkontor. Det kan virke skummelt å snakke med barnevernet, men de er der for å hjelpe deg slik at du skal få det bedre. Sammen med deg kan barneverntjenesten lage et opplegg, og finne en løsning for dine problemer. Det vil være naturlig at du snakker med mamma (og ev. kjæresten hennes) hos barnevernet. Her kan de lage kontrakt sammen med din mor om at hun skal slutte å drikke. Barnevernet kan være behjelpelig til å ta kontakt med riktige instanser slik at din mor kan få hjelp for sine alkoholproblemer.
Om du er redd for å gå til barnevernet, ta kontakt med helsesøster på skolen så kan hun lage en avtale med dem. Det kan være en avtale hvor for eksempel barnevernet kan komme å snakke med deg på skolen. Ønsker du å ha en person med deg på en slik samtalen så er det ingenting i veien for det. Helsesøster kan være en slik person om du spør henne.
Du skriver at du er redd for å komme i fosterhjem. Å komme i fosterhjem betyr at barnevernet overtar ansvaret for deg for en kortere eller lengre periode. Fosterhjem trenger ikke å være et fremmed sted. Besteforelder, onkel, tante eller andre slekt/familie kan være aktuelle personer som kan ta på seg denne rollen. Kanskje du kjenner en annen voksenperson som er villig til å ta på seg dette ansvaret. I så fall må du formidle dette til barnevernet om du snakker med dem. Din mening om hvor du kunne tenkt deg å bo betyr veldig mye for barnevernet i valg av fosterhjem.
Å påføre deg selv skade er ingen løsning, og det kommer aldri noe godt ut av det. Om ting blir veldig galt og du trenger noen å snakke med, kan du ringe oss på alarmtelefonen for barn og unge, 116 111. Her kan du være anonym og snakke med oss om det du måtte ønske. Jeg skjønner at du ikke vil snakke med kjæresten din om alle dine problemer. Det er viktig å ha noen å snakke med om problemene dine. Det trenger ikke å være en du kjenner fra før. I barnevernet jobber det fagfolk du kan prate med og disse kan ofte gi deg råd på slike type problemer. Du kan og snakke med helsesøster på skolen om det.
Du har sendt søknad til BUP og det er veldig bra! Jeg vil oppfordre deg til å følge det opplegget BUP setter opp for deg. Ha lykke til!
Med hilsen
Alarmtelefon for barn og unge Tlf:116111
i samarbeid med ung.no
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.
Les mer