Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en 14 år gammel jente som sliter litt med moren min.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hallo
Jeg er en 14 år gammel jente som sliter litt med moren min. Vi har et ganske dårlig forhold, vi snakker nesten aldri sammen, og når det først skjer går det i krangling og kjeft. Hun hakker på meg for alt jeg gjør, mener jeg er sent utviklet, og kaller meg ting når hun blir sint. Hun nekter bestevennen min å komme inn i huset, noe jeg synes er urettferdig. Ingen av oss drikker eller er fæle, men hun mener det er best å ta fjortisforhåndsregler. Jeg føler meg veldig beskylt. Jeg griner, gruer meg til å gå på skolen, gruer meg til å komme hjem om dagene, og liker ikke å snakke til henne, jeg vet at hun blir sint for et eller annet. Også klarer jeg skjelden å konsentrere meg om leksene hjemme. I det siste har jeg vært en del hos faren min, noe jeg synes er flott. Jeg kan prate med han uten å være redd for at jeg sier noe feil, jeg kan være med på å lage avtaler, og motsi han uten å bli straffet for det.
Nå har mamma funnet ut at dette er et dårlig opplegg, hun mener at jeg blir mer kranglete mot henne av å være der. Det som skjer er at jeg av og til motsier henne når hun kommanderer, og jeg vil ikke adlyde blindt uten at hun har en god grunn til at jeg skal gjøre det hun vil.
Det tåler hun ikke, og hvis jeg prøver å ta det opp kan hun ikke svare for seg, hun reagerer med å straffe meg med husarrest o.l. Jeg får ikke sagt det jeg vil ha frem.
Jeg lurer på om hun kan bestemme selv hvor mye jeg skal være hos pappa? Jeg vet at det skal legges mye vekt på min meing etter at jeg har fylt 12, men det er foreldrene mine som bestemmer til slutt, så synd for meg. Pappa liker forsåvidt å ha meg på besøk, og jeg tror jeg og mamma har godt av en pause fra hverandre.
Så lurer jeg på hvor jeg kan få hjelp til å forbedre forholdet mitt med mamma. Jeg har spurt om vi kan dra til en familieterapaut eller noe, og hun svarer at hun gladelig stiller opp hvis jeg fikser en time.
Jeg tror jeg er blitt deperimert.
Jeg håper dette ikke ble for rotete, og takk for en flott side : )

SVAR

Besvart 10.02.2008 22:25:23
account_circle