Hopp til hovedinnholdet

Førstegangstjenesten er utsatt, vanskelig hjemme. Jente 19 år

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg ble ferdig på vgs sommeren 2020, og venter på å dra til førstegangstjeneste. Skal egentlig dra dit januar 2021, men for noen dager siden fikk jeg et brev hvor forsvaret sa at de hadde utsatt førstegangstjenesten min frem til april 2021, fordi de hadde ennå ikke avklart sikkerhetsklareringen min. Jeg bor hjemme nå for tiden, og tenkte jeg skulle flytte ut etter førstegangstjenesten, fordi tenkte siden det ikke er så lang ventetid før jeg skal reise. Men planen min om forsvaret er usikker nå. Jeg prøver nå å lage en plan B om fremtiden min. Familien min, spesielt moren min vil ikke ha meg mer hjemme. Forholdene hjemme kan jeg ikke beskrive med ord, det er veldig vanskelig. Jeg har merket at hvis jeg fortsetter å bo hjemme, kommer min psykisk helse til å bli veldig påvirket av dette. Jeg har lyst til å flytte ut, om det blir nå, er jeg usikker om, siden forsvaret har ennå ikke gitt meg et endelig svar. Uansett, lurte jeg på om dere kan hjelpe meg med å finne en vei?

SVAR

Besvart 15.11.2020 23:24:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Utdanning i Forsvaret

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Slik finner du ledige jobber

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

 

Les mer
account_circle