Hopp til hovedinnholdet

Moren og faren min skal separeres, moren min har kjøpt nytt hus. Jeg vil bare bo hos pappa, men jeg tror ikke hun respekterer meg. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har et ganske stort problem som plager meg mye. Moren og faren min skal separeres og mamma har nettopp kjøpt et nytt hus. Hun virker så glad og bare prater i vei som om skilsmissen ikke gjør noe, men problemet er at jeg ikke vil flytte. Jeg vil absolutt ikke flytte og jeg vil ikke ha et nytt rom i det hele tatt. Jeg vil bare bo hos pappa og dette har jeg snakket med begge om, men det føles ikke ut som de hører meg. De har sagt mange ganger at de respekterer meningen min, men hele tiden går mamma rundt og prøver å overbevise meg om at jeg skal sove hos henne og bo hos henne.Jeg skal jo selvfølgelig besøke henne ofte og sånn men jeg bare orker ikke å sove der og flytte hver uke.I vanlige samtaler kan hun plutselig legge til masse positive ting om huset som jeg ikke vil vite og hun driver hele tiden å sier at jeg kommer kanskje til å ombestemme meg senere. Det liker jeg ikke. Det føles ikke som om hun har respekt for min mening og at hun prøver å bestikke meg. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 21.01.2018 23:32:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle