Hopp til hovedinnholdet

Skilte foreldre. Vil være med venner i helger, ikke annenhver helg hos far

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei.. Jeg er 15 år. Jeg har hatt skilte foreldre siden jeg var 9 år og bor hos mamma og er hos pappa annenhver helg. Moren min bor ved alle vennene mine og ved skolen min og faren min bor lengre unna, der jeg ikke kjenner noen og føler meg ikke helt hjemme. Jeg skal til han i en uke om to uker i sommerferien, og jeg har prøvd å si til han på en snill måte "jeg synes ikke det er så gøy hos deg fordi jeg ikke kjenner noen der" så sier han «vi kan dra på fisketur eller kino» så sier jeg «nei men jeg er 15 år og det er ikke noe med deg men ingen 15 åringer er liksom på fisketur om de kjeder seg skikkelig, de er heller hos venner osv». Så blir han lei seg.. men det er jo ikke ment til han.. men han skjønner ikke det. Men forstår du hva jeg mener? Og har du tips til hvordan jeg kan slutte å være hos pappa annenhver helg men heller bare noen ganger da jeg vil? For jeg synes virkelig ikke det er noe gøy der..

SVAR

Besvart 21.06.2020 22:31:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
account_circle