Hopp til hovedinnholdet

Har så dårlig råd. Hva skal jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har ikke penger, men jeg får 1400kr av skolen (stipend) Jeg har ingen jobb, og får ikke penger fra foreldrene mine. Jeg føler meg fortapt.. Jeg har hatt det veldig dårlig med meg selv i år depresjon,angst og problemer med meg selv. I fjor reiste jeg til Tyrkia og hadde en perfekt reise. Jeg har ikke råd for i år. Hvor skal jeg skaffe penger fra? jeg blir gal tanken på det. Jeg trenger 5000 kr innen neste måned. Jeg fikk tilbud av en venn å gjøre noe dumt for å få de pengene. Jeg kan ikke leve med den samvittigheten. hvor skal jeg tjene penger fra?! jeg har 1 måned på meg og alle stresser meg. jeg blir gal! plis gi meg svar hjelp!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som du har et stort press på deg for å skaffe mer penger.  Du føler press til å gjøre noe du VET ikke er greit.  -Når du kjenner det, så prøv alt du kan å stå imot.  Prøv om du kan prate med noen voksne du har tillit til om dette og få støtte.  Det er jo slik at foreldre skal støtte barna sine gjennom skolen og hvis de ikke har evne til det, så må barna få annen hjelp.  Du trenger jo noen til å støtte deg i forhold til alt du strever med.  Det er tungt å stå i det med tristhet og redsel alene.  -Be noen om hjelp.  Kanskje kan du prate med en sosiallærer eller helsesøster på skolen din eller med noen på helsestasjon for ungdom.  Hvis du ikke har noen støtte hjemme, kan du ta kontakt med barnevernet.  

Prøv å være så økonomisk du kan og utnytte de pengene du får i stipend så godt som mulig.  Lag deg budsjett for å få pengene til å strekke til. (1400 i måneden må jo fordeles, og det betyr jo litt under 50 kroner dagen) -Det å kunne dra på ferie i år, høres ganske urealistisk ut.  Prøv heller å få deg en jobb slik at du kan tjene litt og kanskje spare til en tur igjen siden. 

Ikke gjør noe du angrer på selv om du føler deg i økonomisk skvis.  -Prøv heller å greie deg med veldig lite, og prøv å tenke litt fremover og få en jobb!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan sette opp et budsjett?

Kalkulator og blyant (colourbox.com)

Lær hvordan du setter opp et godt budsjett, og få tilbake kontrollen over pengene dine.

Les mer

Hvordan finne sommerjobb?

Jordbærplukking (colourbox.com)

Er du på jakt etter sommerjobb? Hvilke jobber kan man søke på, og hvordan finner du drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først! Her får du tipsene.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Student med dårlig råd?

Tomme lommer (colourbox.com)

Støver det i lommeboken din? Det finnes mange gode triks og tilbud dersom du er student og ønsker å spare.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din