Hopp til hovedinnholdet

Jeg er student og sliter økonomisk. Kan NAV eller Lånekassen hjelpe meg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 20 år og går på laboratoriefag. jeg har hatt proplemer med helsen de siste årene og har derfor ikke brukt opp ungdomsretten min, og siden moren min ikke bor mer en 3 timer fra skolen har jeg ifølge lånekassen ikke rett på borteboer stipend. de mener jeg bare har rett på 1000 kr i måneden og jeg kvalifiserer ikke for og få sosialstønad eller bostønad. Jeg bor med kjæresten min i en leilighet vi leier, han har kunn vikar jobb så intekten kan forsvinne når som helst. vi betaler 10000 i husleige + strømm og jeg skjønner ikke helt at jeg kun har rett på 1000 kr i måneden. prøver å få meg jobb og søker på alt som kan passe men er ikke så lett og finne noe. jeg er helt desperat og begynner og bli deprimert pga mangel på penger. hva kan jeg gjøre? hilsen desperat og frustrert jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss!

Som student så er det stipend og lån fra Lånekassen, samt inntekt fra en deltidsjobb som du må klare deg på økonomisk. Du skriver at du prøver å få deg jobb, og det må du fortsette med å gjøre! Du får napp etterhvert skal du se. Det er viktig at du gjør alt du kan for å finne en deltidsjobb. Lever åpen jobbsøknad til alle stedene hvor du er kvalifisert til å kunne jobbe, og møt gjerne opp personlig slik at du kan få hilse på leder. Førsteinntrykket er viktig, og bruk tid på å skrive en god jobbsøknad. Gode jobbsøkertips finner du her. Besøk også vår Facebookside; NAV Jobblyst, her får du mange gode og konkrete tips som du kan bruke i jobbsøkingen din.

Det stemmer nok at bostipendet avhenger av avstanden mellom foreldre og lærested. Det finnes unntak dersom det er tyngende årsaker til at du må bo bosrte, slik som helse eller sosiale forhold. Du kan lese mer om bostipend i lenken under.

 

 

 

 

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bostipend på videregående (borteboerstipend)

Lånekassen og flytteeske (colourbox.com)

Må du flytte hjemmefra for å gå på videregående? Da kan du ha rett til bostipend fra lånekassen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd