Hopp til hovedinnholdet

Er det dumt å ta opp et forbrukslån?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en jente på 20 år som nå har startet på fhs. Jeg har fått fullt lån og stipend. Jeg har også et par regninger jeg månedlig på betale. På skolen er det en USA tur som jeg gjerne ville blitt med på, problemet er at jeg ikke har nok penger, heller ikke mulighet til å låne av foreldre. Er det dumt å ta opp en forbrukslån på sånn 10000? Isåfall hvor er det best å gjøre dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Forbrukslån er veldig dyrt. I tillegg til å betale tilbake det du har lånt, må du betale renter og gebyrer hver måned. Dersom du ikke klarer å spare med den inntekten du har nå, vil du antagelig få problemer med å tilbakebetale et forbrukslån. Når du ikke klarer å betale øker gjelden med månedlige renter og gebyrer.

Jeg skjønner at du gjerne ønsker å reise til USA. Er det en mulighet for at du kan få deg en ekstrajobb, slik at du klarer å spare opp pengene? Jo mindre du eventuelt låner i forbrukslån og jo fortere du betaler det tilbake, jo mindre kostbart blir det. En ekstrajobb vil jo også hjelpe deg til å betale tilbake lånet etter at du kommer hjem igjen. Det de fleste erfarer er at det er utrolig kjedelig å tilbakebetale et lån på en ferietur som er over.

Hvis du ikke finner noen annen mulighet enn å ta opp et forbrukslån, og du er sikker på at du klarer å tilbakebetale det etterpå, kan du sjekke Finansportalen.no for å finne det billigste forbrukslånet. Effektiv rente viser hva du totalt må betale. Du kan derfor sammenligne effektiv rente for ulike lån.

Lykke til!

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd