Hopp til hovedinnholdet

jeg trenger penger for å kjøpe noen klær, men får ikke lov av foreldrene

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har det ikke så greit hjemme. Mamma og stepappa vet jeg sliter økonomisk, de tjener godt men har store utgifter. For ikke så lenge siden hadde jeg komfirmasjon. Jeg har mange venner som er ett år eldre som fortalte hvor mye penger de fikk osv. Jeg har tenkt mye på det at jeg ikke kommer til å få mye, ikke at det er det eneste jeg tenker på. Men til poenget.. jeg har penger fra komfirmasjonen, men får ikke lov til å bruke det. Og jeg trenger nye klær. Og hver dag på skolen ser jeg venner gå med merkeklær,og det er jeg ærlig misunnelig på, hva skal jeg gjøre? Vis jeg ikke tørr å spørre fordi at svaret blir bare -Nei, vi har ikke råd til det akkurat nå. Men i tillegg til det så har de tenkt til å pusse opp kjøkkenet, det har de tydeligvis råd til. Jeg bare vet ikke helt hva jeg skal gjøre får å kunne kjøpe ting selv uten at jeg må ha tillatelse på det. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss  i ung.no!


Økonomi er noe vi ofte får spørsmål om fra ungdommer og det er jo ikke så vanlig at ungdommer har så veldig mye penger. Nå har du fått en del penger i konformasjonsgave og du har lyst il å bruke litt av pengene på klær. Det kan jeg godt skjønne, men anbefaler deg å tenke deg grundig om før du bruker pengene på klær da motene skifter ofte og du vil kanskje føle du ikke får så mye ut av å svi av masse  penger på merkeklær. Men om du vil bruke litt, har jeg også forståelse for det.

Så er det også sånn at foreldren dine er de som kan bestemme over deg og hvordan du skal kunne bruke pengene dine fram til du er 18 år. Men jeg vil tro at dersom du snakker med foreldrene dine bør det vre muligheter for at du kan få bruke litt av konformasjonspengene dine på klær og at du også kan få litt penger til klær fra dem.

Og om du trenger klær, skal også dine foreldre sørge for at du har klær som er ok å gå med, men det trenger ikke å være dyre merkeklær.

Du sier foreldren dine tjener godt, men at de også har store utgifter. Og det er jo også forståelig at de må betale utgiftene sine først og fremst.

Jeg håper og tror du kan få til en avtale med foreldrene om at du kan få litt penger av dem mot at du hjelper til med noe hjemme?

I tillegg kan du alltid snakke med helsesøster på skolen, eller på helsestasjonen. Sammen kan dere finne ut hva som kan være nyttig i akkurat din situasjon. 

Håper at dette var til hjelp. Lykke til :-)

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd