Hopp til hovedinnholdet

Dårlig råd. Ønsker å spille Fortnite, har ikke bra nok utstyr

Jente 13 år
 

Spørsmål

Vi har nesten ikke penger. Jeg elsker å spille Fortnite, men PCen min takler det ikke!!! Og internettet våres suger! Vi bor langt oppi åsen. Både mamma å pappa jobber som renholdspersonale. Jeg skulle ønske de var heismontører.

Besvart 22.10.2018 22:03
 

Svar
Hei jente 13 år
 
Jeg skjønner at det er irriterende at du ikke kan spille Fortnite hjemme, og at du skulle ønske at dere hadde bedre råd. Du har sikkert fått med deg at heismontører tjener bra. 
 
Alle jobber er viktige for samfunnet vårt. Foreldrene dine jobber med renhold, det er leit at de ikke tjener bra. Har du snakket med dem om at dere har lite penger? Det er vanskelig å snakke om. Men det er veldig mange som har dårlig råd. Jeg vet ikke om du fikk med deg TV-aksjonen i går? Der snakket de om nettopp det å ha lite penger. Det hadde vært fint om dere kunne snakke litt om det hjemme også. 
 
Har du noen du kan spille hos? Eller har dere noen dere kan låne en PC av? 
 
Et annet tips er at du kan begynne å tenke på å skaffe deg en liten jobb. Du er ung, men det finnes kanskje noen muligheter til å være barnevakt eller lufte en hund. Etterhvert kan du se etter litt andre jobber, jeg legger ved en artikkel til deg. Hvis du tjener litt penger selv så kan du jo spare. 
 
 Lykke til!
Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Sparetips til deg med slunken lommebok

Sparegris (colourbox.com)

Dårlig råd? Eller forsvinner pengene mellom hendene på deg? Det finnes mange billige og gratis alternativer du kanskje ikke visste om.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd