Hopp til hovedinnholdet

Jeg gruer meg til sommerferien!

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sitter nå hjemme og gruer meg til sommerferien. Hver ferie sitter vi hjemme. Da mener jeg alle feriene. Jeg har lust og dra til utlandet, men vet vi ikke har råd. Jeg pleier og late som om jeg ikke vil dra til itlandet fordi jeg ikke vil at mamma skal få dårlig samvittighet for og ikke kunne gi oss den muligheten. Men nå er jeg lei, jeg har en lillesøster og en storesøster. Storesøsteren min bor ikke hjemme lenger, hun er 19. Men jeg har en lillesøster på 10 som har veldig lyst og dra. Jeg gruer meg allerede til sommerferien. Jeg vet hvor dritt det er når man får spørsmålet «hva skal du i sommer». Og jeg husker selv hvor tøft det var når jeg gikk på barneskolen pg vi snakka om det høyt. Jeg er bare så lei av og alltid må si «jeg skal være hjemme». Det er ikke noe gøy lenger. Jaja, blir sikkert en sommer hjemme i år og.

Besvart 03.03.2019 21:09
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er leit at du har det slik. Det er forståelig at di har lyst å dra på ferie, som de fleste andre. Det høres ikke ut som at du har snakket med moren din skikkelig om dette. Det kan hende det er muligheter også for dere. Det finnes en del stiftelse som hjelper familier kunne ta ferie. om ikke moren din ikke vet at du gjerne vil på ferie tenker hun ikke så mye på å få det til.

Dessverre er det slik at ikke alle har råd til ferie som koster penger. Snakk med moren din, kanskje dere finner en løsning.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer

Familier med dårlig råd kan få støtte til aktiviteter

Fortvila gutt i sofaen (colourbox.com)

I Norge skal du ha mulighet til å delta i fritidsaktiviteter og gå i bursdag, selv om foreldrene dine har en vanskelig økonomi.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd