Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skaffe ny mobiltelefon når den gamle ble ødelagt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, mammaen min har nettop fått e-post av butikken vi kjøpte telefonen min hos ikke kommer til å reparere mobilen min gratis, fordi den er ødelagt pga væske. Regningen er på 4000 kr og vi har ikke råd til å betale. Så jeg er uten mobil, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er ikke så veldig hekta på mobilen min, men det er jo lurt å ha, og flaut å si at jeg ikke har mobil.

Besvart 25.03.2019 08:19
 

Svar
Hei

Det var synd at mobiltelefonen din ble ødelagt. Jeg skjønner at det er krevende å være uten mobiltelefon når alle andre har.

Dersom moren din har hjemforsikring eller årlig reiseforsikring kan det hende at forsikringen dekker utgiftene til ny mobiltelefon etter fradrag for en egenandel. Det bør dere sjekke.

Hvis forsikringen ikke dekker kan du kanskje se om det er mulighet for å få noen småjobber ved siden av skolen? Du kan henge opp en lapp i nabolaget der du for eksempel kan tilby å være barnevakt, lufte hund, hjelpe til med rydding og vasking eller lignende? Kanskje er det mulig å få jobb som avisbud?

Dersom du har en liten jobb, vil det være mye letter å skaffe penger til det du ønsker. I en periode uten mobiltelefon blir mobiltelefonregningen som moren din betaler mindre. Kan spare utgifter settes av til sparing til ny mobiltelefon?

Hvilke andre ting kan du og moren din spare penger på som kan brukes til ny mobiltelefon? 

Når har du bursdag? Kan du ønske deg penger og si at du sparer til ny mobiltelefon? Det er stor forskjell på prisene på mobiltelefoner. Kan du få kjøpt en brukt (nesten ny) mobiltelefon? Kan det være aktuelt å kjøpe en billigere telefon?

Håper det ordner seg! Lykke til!

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dine mobiltelefonrettigheter

Mobiltelefon og rettigheter

Hva gjør du om mobiltelefonen din slutter å virke, plutselig skrur seg av eller sletter kontaktene dine? Her er dine mobiltelefonrettigheter.

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd