Hopp til hovedinnholdet

Koster det noe å få journalen skrevet ut hos fastlegen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er litt usikker på om det er i denne kategorien dette spørsmålet bør stilles, men jeg var litt usikker på hvor ellers det burde vært.. Jeg har veldig dårlig råd, og jeg har flyttet en del. Dette betyr at jeg har hatt flere forskjellige fastleger, så jeg har ikke én journal lenger, jeg har fler.. Den nye fastlegen min ville at jeg skulle få sendt over journalene mine, men da jeg sa at jeg ikke hadde råd til det, så sa hun at det har endret seg, og at det nå skal være gratis. Så jeg tok kontakt med tre legekontor og ba de om å sende over, men nå har jeg da selvfølgelig fått en regning. Har fastlegen min rett? Skal det være gratis, eller tok hun feil? (Dersom det er forskjell fra sted til sted så bor jeg i Østfold, mens legekontoret som har sendt meg regning er i Bergen)

SVAR

Besvart 04.05.2019 10:32:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle