Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at mamma betaler urettferdig mye hjemme.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Mamma tjener kjempe mye fordi hun jobber i barnehagen, men da trekker de ekstra mye i skatt. Mamma betaler de fleste regninger, pappa ganske få. Hver gang jeg trenger nye sko eller no så må jeg spørre mamma fordi pappa aldri har penger. Jeg føler at pappa ikke hadde klart seg med de pengene han har uten mamma. Mamma måtte også ta en ekstra skatt fra pappa og legge den på hennes lønn fordi pappa gikk konkurs av det. Føler det er for mye for mamma hun må jo også kjøpe egne ting. Spør ikke ofte om penger da jeg får månedslønn og månedskort. Til sammen ca 800kr. Og de er fra mamma. Men vennene mine vil nesten hele tiden ut og spise og shoppe. De fleste vennene mine for sååå mye ting. Sko for 2000 nesten hver måned mens jeg får sko 1 gang i året. Blir sjalu og det er vanskelig å holde det inne nå. I tillegg betaler mamma fotball regninga mi. Føler at jeg bør slutte på fotball fordi vil ikke ta mer penger fra henne. Har også schlatters så det er vanskelig.

Besvart 02.06.2019 23:33
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er forståelig at du bekymrer deg for økonomien hjemme, men det kan være gode grunner til at foreldrene dine velger å gjøre det som de gjør. En del av det å være gift og glade i hverandre er å stille opp for hverandre når det er vanskelig. Det har kanskje ikke vært lett for faren din å gå konkurs og vanskelig å ikke kunne bidra godt nok.

Det å ikke kunne får det samme som venner er vanskelig for mange og det er mange som har det slik. Snakk med moren din om dine bekymringer. Kanskje hun kan hjelpe deg forstå situasjonen bedre. Kanskje vil det komme andre muligheter.

Det er forståelig at slike frustrasjoner må ut. Ofte kan det hjelpe å tåle vansker når man snakker med noen om det. Helsesykepleier eller sosiallærer kan være gode å snakke med. dette er også mulig å ta kontakt med helsestasjonen for ungdom.

Håper situasjonen din blir bedre!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd