Hopp til hovedinnholdet

Jente 15, har begynt å stjele men vil slutte

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 15 år. For noen månder siden begynte jeg og venninna mi og stjele på butikker. Det startet med en truse fra cubus, jeg ble så nervøs at jeg tilogmed tok trusa på meg og da jeg kom ut av butikken uten piping fra alarmsystemet ble jeg overlykkelig. Jeg ble lettet og stolt over at jeg hadde fått den helt gratis! Jeg slapp å bruke bursdagspengene mine på ting som egentlig er kjipt å bruke penger på. Neste gang tok vi klær fra typ hm, cubus, bikbok osv, tok ett par topper. Det var jo helt fantastisk at vi kunne få alt dette helt gratis! Jeg gikk inn på butikken og stjal en stor bag slik at jeg og venninna mi kunne putte alle klærne oppi baggen, og det gjorde vi også, uten å bli tatt. Vi stjal så mye at vi måtte benytte oss av oppbevaringskapene på kjøpesentret itilegg til at vi hadde en stor bag. Vi passer alltid på å snakke normalt og ikke virke mistenkelige. Etterhvert har vi nå begynt og stjele dyre merkeklær til flere tusen kroner.hvordan kan jeg slutte?

SVAR

Besvart 22.03.2015 20:04:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge rammer for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Bruk konfliktrådet - unngå merknad på rullebladet

Har du havna i en konflikt? Konfliktrådet kan hjelpe deg med å finne en løsning - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

 

Les mer
attach_file

- Stjeler i butikken

Jeg er ofte innom senteret på vei hjem fra skolen, og putter noen ganger snop og sminke i lomma før jeg går ut igjen. Jeg har ikke blitt oppdaget ennå, men vet at andre er blitt tatt. Hva blir straffen for sånne småting?

 

Les mer
account_circle