Hopp til hovedinnholdet

Vi er ikke fattige, men har dårlig råd. Hvordan kan vi snakke om det hjemme?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg vet ikke helt hva jeg skal si egentlig.. Vi er ikke fattige. Vi har klær og fint hus og alt det der. Det er bare liksom.. Alle rundt meg har så mye penger. Nesten alle jeg kjenner har mye penger, og flere av vennene mine kommer fra velstående hjem, med firmaer og dresser og interiørdesign og biffmiddager. Vi har det fint. Absolutt. Men man sammenligner jo..For å gi noen eksempler på hva jeg mener, så kan vi jo begynne med ytterklærne mine. Jakka mi er 2 eller 3 år gammel. Ødelagt glidelås og utvasket. Kostet kanskje 400 kr, det er en boblejakke. Jeg har ny boblebukse og ny tykkjakke og ny kåpe, alt på tilbud da. Så jeg er ikke akkurat fattig heller. Når vi skal spise middag, blir det alltid så billig som mulig. Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, men som regel får jeg ikke lage noe annet enn firstprice eller noe pannekaker eller noe. Jeg får bake ting med billige indigrienser da. Men med en gang det blir snakk om handlelister eller fancy indigrienser har vi ikke råd. Vi har råd til å reise i sommerferien ca hvert tredje år. Vi barna mangler som regel en tusenlapp eller flere fra bursdagspengene våre så vi får betalt regningene eller bursdagsgave eller kinobilletter. Jeg tror jeg spiste på resturant for 3 år siden, og jeg har ingen dyre klær eller noe sånt. Det dummeste er egentlig at vi aldri snakker om det. Det bare er sånn. Litt trykkende og dumt. Mamma sier det på en måte ganske ofte, men aldri direkte. Kun med pappa. Måtte bare få det ut. Beklager forrstyrrelsen. Har liksom aldri fått det ned på papiret. Vet det er egoistisk og dumt og alt sånn der, men nå er det nå bare sånn.

SVAR

Besvart 24.04.2015 14:07:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

10 tips til sunn og billig mat

Det kan fort bli dyrt hvis vi skal prøve å velge sunn mat når vi handler. Her får du 10 tips til hvordan du kan tenke smart i matbutikken - og gjøre sunne valg uten å tømme lommeboka helt.

 

Les mer
attach_file

Er du økonomisk bevisst?

Vil du flytte for deg selv? Vet du nok om hvor mye lånet koster eller hva som skjer med husleien om en i kollektivet flytter? Test deg selv og finn ut om du er klar.

 

Les mer
account_circle