Hopp til hovedinnholdet

Jeg er lærling, og er bekymret for økonomien fremover.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Som 17 årig gutt, har man levd lenge hjemme. Foreldrene mine har jobbet lenge, men faren fikk skade, vært borte fra jobb over lang tid, og mistet den. Med det har han fått støtte fra NAV, men går av med pensjon fra september (med mindre han får jobb på et eller annet vis). Fra neste uke er jeg ute i lærlingtid, der lærlinglønnen ikke er halvparten av vanlig lønn, helt i starten. Med det får jeg hjulpet litt økonomisk hjemme, men det blir likevel mindre i helheten. Samtalene går stadig om lureste måter å gjøre ting på. Og jeg må si jeg nesten er litt redd. Selv om jeg vet det ikke blir verdens undergang, vet jeg fortsatt ikke hvor "hardt" det vil påvirke oss. De neste 4 halvårene stiger inntekten min, sånn at jeg tror nok det "verste kommer nå", men at det vil løsne litt etter hvert. Mulig at etter lærlingtid har jeg flyttet ut, en mindre kostnad. Det er kanskje ikke like mørkt som jeg skal ha det til, men ber likevel om råd. Jeg kan ikke grue meg over fremtiden heller. Takk!

SVAR

Besvart 14.08.2017 11:45:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

 

Les mer
attach_file

Lærlingers rettigheter og plikter

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

 

Les mer
account_circle