Hopp til hovedinnholdet

Jente 13 år! Jeg har det ikke så bra! Jeg har få venner men klarer ikke å holde kontakt med dem, da aldri får gjøre noe sammen med venner på fritiden av foreldrene mine. De sier at alt er farlig, at de tikke er bra for kroppen, det er bortkasta penger. Hjelp meg!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har det ikke så bra, jeg får aldri gjøre noe av foreldrene mine.De få vennene mine klarer jeg ikke å holde kontakten med. Jeg har tre bestevenner, men bare en av dem ser meg som en bestevenn. Jeg er bare med dem på skolen det er det. Jeg vil veldig gjerne være med dem utenfor skoletid, men det går ikke. Hvis en av vennene mine spør meg om jeg vil bli med på et shopping center så sier jeg at jeg vil, men jeg må bare spørre foreldrene mine. Da sier alltid foreldrene mine "det kan være farlig på et kjøpesenter, du får ikke lov og det vet du godt. Ikke spør det samme spørsmålet igjen!" Hvis det er et tivoli som kommer til byen og en av vennene spør om jeg vil bli med svarer jeg ja, men jeg må spørre foreldrene mine først. Da svarer de alltid "karuseller? NEI! Det er ikke bra for kroppen og bortkasta penger!" Hvis jeg spør om jeg kan på en gratis konsert så svarer foreldrene mine "det er ikke bra for ørene dine" jeg får ikke en gang lov til å være på matbutikken med venner. Hjelp meg :(

SVAR

Besvart 21.08.2017 22:14:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når er du gammel nok?

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

 

Les mer
account_circle