Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke om jeg kan få jobb og betale tilbake studielånet!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg går på 1. året på sykepleie, men jeg er ikke motivert for å fortsette, alle kan alt bedre enn meg og jeg får panikk av stresset. Før så gikk jeg to år på lektorutdanningen og jeg vurderer å begynne på det igjen til høsten, men jeg kan ikke tenke meg å jobbe som lærer, men vet ikke hvordan jeg skal komme meg inn i arbeidslivet, har alltid bare studert, studert og studert. Foreldrene mine ligger under fattigdomsgrensa, men likevel sa de alltid til meg at de ikke vil at jeg skal få meg en sommerjobb, fordi "de betaler alt jeg trenger". Jeg klarer aldri å få meg en jobb, har ingen kontakter og ingen jobberfaring, så jeg er redd for at jeg ikke kan tilbakebetale lånet etter utdanningen min, fordi jeg vet ikke om jeg klarer å få en jobb.

SVAR

Besvart 13.03.2018 03:12:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vil du bli lærer?

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Å la være å melde ifra om endringer eller å gi feil opplysninger kan føre til at du får for mye i lån og stipend, og Lånekassen vil kreve pengene tilbake. De kan også nekte deg støtte til mer utdanning.

 

Les mer
attach_file

Slik takler du stress

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
account_circle