Hopp til hovedinnholdet

Min veninne er ikke fornøyd med seg selv. Blir værre. Hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, bestevennen min er veldig ufordøyd med kroppen sin klassen sin og føler ar hun er alt for tykk og har det ikke bra. Hun sier til å med at hun gråter i timen flere ganger i uka. Når vi snakker sammen sier hun stygge slemme ting om seg selv, men jeg vet at de tingene ikke er sant men får ikke hun til å se Det. Det blir bare verre og verre og det sier hun til å med selv. nå vil hun ikke engang prøve å like den kroppen hun har som er helt fin. Jeg vet bare ikke hva jeg skal si eller gjøre for å få henne til å bli føle seg bedre bredere. Vi går ikke på samme ungdomsskole og begge har veldig mye idretter hun er til å med en brof danser. Men det gjør jo også at vi ikkke ser hverandre så mye Face to Face og jeg vil bare at hun ikke skal være så trist men vet bare ikke hvordan?

SVAR

Besvart 23.10.2018 10:08:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Slik er du en god venn

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

 

Les mer
account_circle