Hopp til hovedinnholdet

Vil danse ballett, men skolen støttes ikke av Lånekassen.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, er 16år gammel jente. Jeg bor med mamma og ho er den eneste med foreldrerett på meg og betaler for meg. Jeg danser ballett og har lyst å slutte på VGs for å starte på den norske ballett skole som jeg har kommet inn på, jeg har tenkt mye gjennom valge og vet det er ballett jeg vil gjøre, i tilleg til vil ballett skolen hjelpe meg fremover og bli bedre, jeg føler jeg er avhengig av den for å kunne fortsette videre i livet. Skolen er ikke godkjent av Lånekassen og skolen ligger i Oslo og jeg kommer fra Bergen. Mamma har ikke råd aleine til å betale for meg så jeg kan bo der, og jeg har ikke fått noe jobb, selvom jeg egt ikke har tiden til det med tanke på skole og ballett. Jeg lurer på hva gjør man når du vil noe så veldig og det er viktig, men ikke har råd? Går det Ann å ringe å spørre lånekassen om jeg kan få stipend?

SVAR

Besvart 23.12.2018 06:39:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Stipend, fond og legater

Lånekassen er ikke den eneste veien å gå for å få finansiert studier enten i Norge eller i utlandet. En skjult pengekilde kan være forskjellige typer fond og legater. Det finnes også stipend og legater til andre formål enn utdanning.

 

Les mer
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
account_circle