Hopp til hovedinnholdet

Hva er det vanlig å få i lommepenger?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har et kjempeproblem med penger... Hjemme får jeg bare 500 kr i uka i lommepenger, og nå har mamma slutta å betale røyk og snus for meg. Selvom jeg får noen til å kjøpe for meg i Sverige, bruker jeg ca 3000 kr i måneden på snus og røyk, og det går jo ikke opp... Nå har jeg snart ikke mer sparepenger igjen, og lurer på hva jeg skal gjøre. Klarer ikke å kutte ut snus og røyk, men må jo ha penger til klær og mat og sånn også. Hva er vanlig å få i lommepenger når man er 17? Burde jeg ikke fått mer enn 500, spesielt når jeg må betale tobakken min selv?

SVAR

Besvart 16.10.2019 16:33:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vil du slutte å snuse?

Det er vanskelig å slutte med snus, men det er mulig. Kanskje du bare skal hoppe i det? Her får du forslag til slutteoppskrift.

 

Les mer
attach_file

Avhengighet

Bruken av rusmidler og tobakk (nikotin), kan føre til avhengighet. Hva det skyldes, og hvordan det oppleves kan du lese mer om her.

 

Les mer
attach_file

Hva prioriterer du å bruke penger på?

Mange opplever at de bare må ha de nyeste tingene, enten det er en mobil eller en merkejakke. Noen ganger fordi du vil selv, og andre ganger fordi det blir forventet. Men hvordan skal du prioritere med et slikt press og så mange fristelser?

Skrevet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

 

Les mer
attach_file

Under 18 og på jakt etter jobb?

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

 

Les mer
account_circle