Hopp til hovedinnholdet

Familien min har veldig dårlig økonomi og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Familien min har veldig dårlig økonomi og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger. Jeg vil bare gråte. Jeg får dårlig samvittighet ovenfor foreldrene mine også blir jeg lei meg fordi jeg føler barndommen og ungdomstida mi blir ødelagt. Mamma har ikke jobb og pappa jobber bare tre dager i uka. De har ikke råd til å betale husleien og bare utsetter den. I tillegg låner de penger fra venner og familie og jeg blir flau og lei meg. De får penger fra nav osv men det hjelper ikke. Jeg blir flau ovenfor venner og familie og skulle bare ønske at f.eks mamma hadde jobb og at de hadde litt høyere inntekter. I tillegg har vi tre dyr. To rotter og en hund og jeg får dårlig samvittighet ovenfor dyrene også fordi rotteburet er f.eks. veldig lite og ekkelt mens hunden min har det ikke noe bra. Men jeg er så glad i dyrene. Jeg har heller ikke en mobil som funker eller PC som jeg trenger til skole og heller ingen jakke så jeg fryser mye. Jeg vet bare ikke hva jeg skal gjøre lenger.

SVAR

Besvart 27.02.2020 14:47:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Dyremishandling

Mange dyr lider – enten fordi de ikke blir tatt ordentlig vare på, eller fordi mennesker med vilje piner dem. Hva sier loven om dyremishandling, og hva kan du gjøre med det?

 

Les mer
account_circle