Hopp til hovedinnholdet

Løser jeg mine økonomiske problemer med å ta opp et forbrukslån?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 19 år. Gjennom de tre årene på videregående har jeg slitt meg igjennom da jeg har slitt med diverse sykdommer som ME. Jeg har vært konstant sliten og har akuratt klart å komme meg igjennom meg greie karakterer. Nå går det inn til siste innspurt på det siste året og det er så utroliiig mye utgifter. jeg har også to hester og det blir så mye utgifter. Jeg klarer ikke å komme meg på skolen fordi jeg kun tenker på alle regningene jeg skal betale og alle leksene jeg ikke har gjort. Jeg har tre jobber, så jeg har god og stabil fast inntekt, men det strekker ikke til. Jeg skulle gjerne ha jobbet hverdag hele tiden, men det har jeg ikke tid til fordi det er så mye annet jeg skal rekke og gjøre også. Jeg tenker kanskje å ta opp et lite forbrukslån slik at jeg kan få vekk litt bekymringer og klare å konsentrere meg til å gjøre det bra skolen sånn at jeg kan få meg en bra utdanning. men jeg leser så mye negativt om forbrukslån. Hva skal jeg gjøree?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Mange tar opp et forbrukslån når økonomien strammer seg til. Problemet er at forbrukslånet skal betales tilbake og at denne utgiften kommer i tillegg til alle de andre utgiftene du har. Dermed kan den økonomiske situasjonen gå fra vondt til verre. Forbrukslån har høy rente og du må betale høye gebyrer i tillegg til renter og det du betaler ned på lånet. Et forbrukslån er ofte bare er en veldig kortsiktig løsning. Forbrukslånet kan gjøre økonomien din enda dårligere etter hvert.

Du høres ut som en person som står på og jobber alt du kan. Problemet er vel egentlig ikke for lav inntekt, men for høye utgifter. Det er veldig dyrt å ha to hester. Kan du gjøre noe med det? Er det mulig å låne bort den ene hesten din i en periode mot at den som låner den dekker utgifter til for og stallplass?
Det er bare noen få måneder til du er ferdig med videregående. Det beste for økonomien din på sikt vil være at du klarer å fullføre videregående skole. Til sommeren kan du kanskje jobbe litt ekstra og komme ajour igjen. Det er viktig at du spiller med åpne kort overfor de du skylder penger. Mange vil akseptere en utsettelse på betaling når de skjønner hvordan den økonomiske situasjonen er. Dersom du klarer å fullføre videregående skole, vil du ha større muligheter for en jobb senere, noe som gjør at du lettere vil klare å dekke utgiftene dine i framtiden.

Jeg håper du har noen å snakke med. Kanskje kan du ta en samtale med rådgiveren på skolen og få noen gode råd til hva du kan gjøre.

Lykke til!

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker