Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg når noen gir nummeret mitt til telefonselgere?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg spurte her for litt siden hva jeg skal gjøre med alle disse irriterende telefonselgerne. Nå har jeg reservert meg mot det i brønnøysundregisteret, men de ringer meg fortsatt! Nå fant jeg ut at de egentlig vil snakke med noen som heter "Ola" (bare fant på det navnet nå). Denne "Ola" går rundt og sprer nummeret mitt blant folk! Jeg har prøvd å finne ham i telefonkatalogen og på nett (jeg vet jo masse om livet hans nå), men jeg fant ikke ham. Jeg tok også kontakt med en av de som ringte, men de sa at den eneste data de har om ham er nummeret (mitt). Hva kan jeg gjøre mot dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er nok dessverre ikke så mye du får gjort før du finner ut av hvem denne personen er. Dersom du finner ut av det, bør du kontakte han for å få han til å slutte å levere ut telefonnummeret ditt til andre.
 
I mellomtiden er det ikke så mye annet å gjøre enn å gi beskjed til de som ringer deg om at du ikke ønsker å bli kontaktet flere ganger. De er forpliktet til å respektere dette, og skal slette deg fra sine ringelister dersom du ber om det.
 
 
Med vennlig hilsen
Forbrukerombudet for ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker