Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål rundt mindreårigs bruk av betalingskort på nettet

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg kan bestille på nett med mitt visakort, selv om jeg er under 18 år. Er det ikke slik at dette ikke skal være mulig? Det står på siden "electronic use only", men jeg har kortnummer på fremsiden. Jeg har bestilt på nettet to ganger, begge fra sider man kan stole på og med tillatelse fra mine foreldre. Jeg har ikke brukt kodebrikken eller bankID, men har sjekket at beløpet har blitt trukket fra kontoen min. Kan det være en glipp fra banken sin side, og at jeg rett og slett har fått vanlig Visakort i stedet for Electron? Er det i det hele tatt lov å bestille ting på nett når man er under 18?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Konkrete spørsmål rundt bankkort kan Forbrukerrådet ikke svare på. Det må du ta opp med banken som har utstedt kortet ditt.

Vi kan svare på ditt siste spørsmål: er det lov til å bestille ting på nettet når man er under 18 år? Svaret er ja, personer under 18 år kan også kjøpe varer og tjenester både på nettet og i vanlig fysisk butikk. De kan ikke stifte gjeld eller inngå avtaler om abonnement, men de kan handle med sine egne penger.

Du skal altså ikke kunne bruke et kredittkort (fordi du da betaler med penger som ikke er dine egne og dermed tar opp gjeld) men et vanlig debetkort er ok (fordi det er penger du har stående på din bankkonto).

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker