Hopp til hovedinnholdet

Råd ifm. mulig svindel på finn.no

Gutt 14 år
 

Spørsmål

(Beklager vis emnet Politi er feil emne) Hei! Jeg hadde bestilt/kjøpt en vare på finn.no og jeg hadde betalt den med PayPal. Er paypal like sikkert som finn's betalingsgaranti ? Jeg får tak i selger, men jeg når jeg spør om sporingsnummer,får jeg ikke det (han sier at han har sendt nummeret på sms) Nå er anonsen slettet på finn, så jeg blir mer og mer beskymret om dette er svindel. Hvis det er svindel og jeg anmelder det til politiet, hvor stor sjangse for at dere/politiet finner personen som er bak svindelen ?. Er det nødvendig å anmelde det til politiet, siden paypal kan finne det ut(?) Og er svindel på finn.no vanlig? Hvor lang tid vil det ta for at dere (politiet) skal finne svindleren? mvh gutt 14

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Finn.no bruker PayEx for trygge pengeoverføringer. PayPal er et liknende program. Det er smart å bruke et slikt program og ikke bare overføre penger rett til selgers bankkonto.

Dessverre er det en del useriøse personer som opererer på finn.no og andre liknende nettmarkeder. Finn.no sin betalingsgaranti hjelper deg til å unngå å bli lurt.

Du bør forholde deg til avtalen med selger. Hvis du ikke mottar varen innen avtalt tid, så purrer du på selger og gir ham en rimelig tilleggsfrist til å levere. Løser det ikke saken, så kan en politianmeldelse være riktig. Ikke politianmeld en liten forsinkelse, det er bortkastet. Du bør vente til selger har brukt opp sin leveringstid og litt over tilleggsfristen før du vurderer å kontakte Politiet. Hvorvidt Politiet vil prioritere din sak avhenger av flere faktorer, blant annet arbeidsbyrde og antall saker på samme gjerningsmann.

Hvis Politiet ikke kan prioritere saken, så vil de sikkert henvise deg til Forbrukerrådet. Vi kan behandle en klagesak hvis du har riktig navn og adresse på selgeren din samt at han bor i Norge. Les mer om hva vi kan gjøre for deg på www.forbrukerradet.no/forside/kontakt-oss/klage-til-forbrukerr%C3%A5det

 

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker