Hopp til hovedinnholdet

Har jeg blitt svindlet av finn.no selger?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde lagt ut et spørsmål om finn.no svindel som dere svarte idag 23.06-2014. Men nå virker det ut som det er svindel, siden når jeg prøver å kontakte selger, får jeg at nummeret er ikke i bruk. Betyr dette at det var svindel? Jeg skal kontakte paypal nå, og be dem å få tilbake pengene mine, 2500 kr :( . Hva annet burde jeg gjøre? Tusen takk for all hjelpen :) Mvh beskymret gutt 14 :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Først og fremst minner vi om at du som 14-åring ikke kan inngå bindende avtaler uten samtykke fra dine foreldre.

Når det gjelder finn.no, så er det dessverre en del useriøse personer der. Det gjelder å bruke en eller annen form for betalingsgaranti! Svindel er når noen bevisst fører andre bak lyset, f.eks. ved å selge en mobil og sende en murstein i posten eller ikke sende noe i posten i det hele tatt etter å ha mottatt betaling. Det er derfor man bør være forsiktig med å betale på forhånd.

Du bør først purre på selgeren din. Hvis du ikke mottar den varen du har bestilt, så kan du kontakte betalingsselskapet og holde igjen pengene inntil du mottar tingen, eller få tilbake kjøpesummen.

Hvis du ikke blir enig med selgeren din eller får pengene igjen via paypal, så kan du vurdere å be Forbrukerrådet ta saken inn som en vanlig klagesak. Hvordan du gjør det leser du her:

www.forbrukerradet.no/forside/kontakt-oss/klage-til-forbrukerr%C3%A5det

Du bør også fylle ut fullmaktskjemaet sammen med en av dine foreldre/verger siden du er under 18 år.

 

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker